Tatuaje    Piercing    Body Painting    Forum    Saloane tatuaj

Galeria meaGaleria mea   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare
 
 
  Meniu
 
 
  Articole
« inapoi la categoria principala  
Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului

Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului


Laserele medicale folosesc un fascicul intens de lumina pentru a inlatura tatuajele, fara sa raneasca celulele din jur. Energia luminoasa poate fi distribuita ca un val continuu de lumina sau in pulsuri, depinzand de tratament si de tipul laserului folosit. Cand particulele de cerneala ale tatuajului absorb lumina de la laser, acesta se distrug in particule foarte mici. Aceste fragmente sunt apoi absorbite prin mecanismul natural de curatare a corpului. Acest proces de curatre dureaza in general cateva saptamani.Particulele mai mari de cerneala au nevoie de mai multe sedinte de tratament.
Inlaturarea tatuajelor cu ajutorul laserului este alegerea multor medici profesionisti in locul altor metode cum sunt excizia chirurgicala, stergerea chirurgicala sau chirurgia criogenica (este folosita pentru tratarea unor tipuri de cancer prin inghetarea si omorarea celulor). Nu este agresiva, iar tintele nu sunt decat particulele de cerneala.
Aceasta metoda nu este dureroasa, a fost comparata ca nivel de durere cu dezlipirea brusca a unei bucati de benda adeziva. Unii pacienti urmeaza acest proces cu o usoara anestezie, insa pentru ei mai sensibili si cu tatuaje mari se foloseste o anestezie locala.
Dupa tratamentul, se va forma coaja pe zona respectiva. Pielea se va decolora putin iar zona din jurul tatuajului se va inrosi si s-ar putea sa se umfle. Dupa aproximativ o saptamana crusta formata va cadea si cum pielea incepe sa se vindecea, tatuajul va incepe sa se stearga. Rezultatele maxime ale tratamentului se vor vedea abia dupa 6 saptamani.
Tratamentul cu laser pentru inlaturarea tatuajului in mod normal nu implica foarte multe riscuri, ocazional hipo-pigmentarea sau albirea pielii va avea loc. Dar culoarea normala a pielii va revenii in 6-12 luni de la terminarea tratamentului de inlaturare. Deoarece tusul folosit la tatuaje nu este acelasi in toate cazurile, unii pacienti pot avea doar o inlaturare partiala, chiar dupa mai multe sedinte.
Numarul sedintelor de tratament pentru rezultatele maxime depind de marimea, locatia si adancime culorii tatuajului. Sedintele ar trebui sa aiba loc o data la 4-8 luni pentru a permite organismului sa curete o cantitate cat mai mare de picment. Sedinta dureaza deobicei intre 10 si 30 de minute. Dupa fiecare sedinta tatuajulu se va decolora tot mai mult in functie de cantitatea de cerneala pe care o inlatura corpul.
Se vor observa rezultate semnificative in cazul multor tipuri de tatuaje, chiar si dupa mai putine sedinte. Oricum, tatuajele mai mari, unde s-a folosit o cantitate mai mare de tus vor avea nevoie de multe sedinte de tratament pentru resultate optime.

 

 

Acoperirea tatuajelor

 
Tatuaje |  Piercing |  Body Painting |  Forum |  Saloane tatuaj                     Despre Noi | Parteneriat | Contact design by DOW MEDIA